mathiasjonsson

Alla inlägg under mars 2009

Av Mathias Jönsson - 11 mars 2009 17:57

Som alla stora fotbollsjournalister ska jag försöka tippa utgången av 2009 års Allsvenska!


  • Jag tror att Elfsborg kommer att bli riktigt starka vilket också leder till GULD.
  • Kalmar FF har tappat för många tongivande spelare för att kunna upprepa fjorårets succésäsong.
  • Helsingborg blir trea tack vare en viss Henke.
  • Malmö FF slutar på samma placering som ifjor (femma) om man inte lyckas göra nån sista-minuten-värvning av toppklass.
  • Trelleborgs FF tar ett ytterliggare ett par skutt upp och slutar på en fin sjundeplats.
  • Örgryte med Markus Allbäck och Alvaro Santos på topp slutar på en blyg elfteplats.
  • Brommapojkarna och Häcken är för svaga helt enkelt och trillar ur medans Gefle får kvala för sin existens.

SLUTSTÄLLNING ALLSVENSKAN 2009:


1. IF Elfsborg

2. IFK Göteborg

3. Helsingborgs IF

4. Kalmar FF

5. Malmö FF

6. AIK

7. Trelleborgs FF

8. Djurgårdens IF

9. Hammarby IF

10. Halmstads BK

11. Örgryte IS

12. Örebro SK

13. GAIS

14. Gefle IF

15. BK Häcken

16. Brommapojkarna IF


Lämna gärna ditt tips av slutställning under "Kommentera"!

Av Mathias Jönsson - 11 mars 2009 07:05

Runt tio återbud och Champions Leagues åttondelsfinaler på tv och träning 20.00-21.30

Starkt att trots detta vara bra med folk på träningen igår.


Målvakten Andreas Sonesson briljerade gång på gång och ser ut att bli ett stort utropstecken i år!


Filip Zahn gör klassmål efter klassmål på träningarna och imponerar stort! Forwardsbrist lider vi i alla fall inte av...


Tränaren Kalle Palm deltog under spelsekvensen och agerade forward. Tre assists blev facit men nog borde Kalle gjort något mål på Sonesson???


Imorgon torsdag tar vi nya tag... 18.30-20.00 är det som gäller!


Forza Torp

Av Mathias Jönsson - 9 mars 2009 19:44

Imorgon tisdag spelas de fyra första returmatcherna av åttondelsfinalerna i Champions League.


Liverpool FC - Real Madrid FC (1-0 efter första matchen)

Liverpool vann bortamötet med 1-0 och har en jättechans till avancemang! Jag har ju sagt att Real ska gå vidare och mitt tips står sig. Real vinner returen med 0-1 och det blir förlängning där Raúl avgör!


FC Bayern München - Sporting Lissabon (5-0 efter första matchen)

Mitt tips stod ju på Bayern och man infriade förhoppningarna redan efter första matchen som man vann borta med hela 5-0. Finns risk för något liknande i returen!


Panathinakos - Villarreal (1-1 efter första matchen)

Panathinakos krigade till sig finfina 1-1 borta mot Villarreal. Nu har man dessutom chans att avgöra på hemmaplan där 0-0 räcker. Mitt tips på Villarreal står sig dock och jag tror man vinner returen med 0-2 vilket tar dem vidare.


Juventus - Chelsea FC (0-1 efter första matchen)

Alla vet hur oerhört starka Juventus är hemma på Stadio Olimpico men Chelsea har kommit in i en fin trend med några segrar på raken och en pånyttfödd Didier Drogba i storform. Chelsea klarar oavgjort 1-1 vilket tar dem vidare till kvartsfinal.


På onsdag spelas de resterande fyra åttondelsfinalerna


Manchester United - Inter FC (0-0 efter första matchen)

Manchester United lyckades med vad jag tippade, att få med sig ett oavgjort resultat hem 0-0. I returen hemma på Old Trafford vinner United med 2-1 och tar sig vidare till kvartsfinal. Zlatan Ibrahimovic tröstmålar för Inter.


AS Roma - Arsenal FC (0-1 efter första matchen)

Arsenal vann programenligt hemma med 1-0 men segern borde varit större då man missade oerhört många klara chanser. Theo Walcott och Eduardo da Silva är åter i spel efter skador vilket höjer Arsenals chanser. Arsenal klarar 1-1 och vi får äntligen tyst på Kvällspostens Romaälskande Marcus Birro!


FC Barcelona - Olympique Lyon (1-1 efter första matchen)

Barcelona fick godkända 1-1 med sig från Frankrike och nu gäller det returen hemma på Nou Camp. Barca blir numret för stort och vinner med klara 3-0 mot Lyon vilket ger en plats i kvarten.


FC Porto - Atlético Madrid (2-2 efter första matchen)

Porto fick utmärkta 2-2 med sig hem från Spanien efter en ytterst underhållande match. Atlético måste i stort sett vinna för att ta sig vidare och man gör det också med en 0-1 seger.


Lämna gärna en kommentar om mina tips och funderingar


Go Gunners

Av Mathias Jönsson - 7 mars 2009 15:35

Östra Torp spelade 4-4 mot Skansen och Anders Nilsson blev dessvärre mållös.


60 % gissade därmed rätt

25 % gissade på ett mål

5 % på två mål

10 % på tre mål


I omröstningen deltog 20 personer.


Av Mathias Jönsson - 5 mars 2009 23:08

Det var blåsigt värre på torsdagskvällens träning ute i Smygehamn.


Tempot var trots den hårda vinden högt och extra glädjande var att Anders Nilsson var tillbaka efter sjukdom samt att Martin Jönsson och Fredrik Sjöstedt har kommit igång med träningen....


Säsongen är lång och då behövs det också en bred spelartrupp.


På lördag gör skyttekungen Anders Nilsson årsdebut och oddsen är inte jättehöga väl på att han kommer att göra mål?


Häng med i omröstningen!!! Gör skyttekungen Anders Nilsson mål på lördag?


Forza Torp

Av Mathias Jönsson - 4 mars 2009 22:59

På lördag är det dags för årets första kommunderby när BK Skansen kommer på besök till Smyge.


I Skansen återfinns bland annat gamle Torpspelaren Ola Persson som hann med att göra 156 A-matcher och 42 mål under säsongerna 2002-2006. Ola har på äldre dar blivit omplacerad och fungerar nu som mittback. Ett stort GRATTIS Ola på 40-årsdagen som infaller idag!


Skansen har blandat och gett resultatmässigt än så länge i träningsmatcherna och efter 3-1 segern mot Holmeja har det blivit oavgjort 4-4 mot Lövestad och nu senast 2-5 förlust mot Bunkeflo.


Skansen har precis som Östra Torp haft mycket problem med skador, sjukdomar och bortresta men vi får hoppas att båda lagen kan komma så ordinarie som möjligt.


Fredrik Hahne är ny assisterande tränare till huvudtränaren Anders Nilsson och båda två är för övrigt goda vänner till mig. 2009 är året då det är tänkt att Skansen ska ta steget upp i division 5 och jag är inte sen att sälla mig i skaran som tror på detta!


Låt oss hoppas på en jämn och välspelande fight!


Välkomna till Smygehamn Skansen.


Forza Torp

Av Mathias Jönsson - 3 mars 2009 00:11

Efter ivriga påtryckningar från bland annat Firman så släpps här övriga spelare i andraelvan... :)


Högeryttermittfältare i (andraelvan)

Martin Rengbo, 119 A-matcher i Östra Torp

Mina år med Martin: 2003-2005, 2008-


Martin kom till Östra Torp 2003 från Skanör efter långdragna förhandlingar. Debutåret blev det 16 mål på 29 matcher, 2004 blev det 31 mål på 32 matcher för att 2005 bli 28 mål på 27 matcher. Med det imponerande facitet för en yttermittfältare kallade moderklubben IFK Trelleborg igen. Där stannade Martin under 2006-2007 för att sedan återkomma till Östra Torp 2008 där hjärtat hör hemma. Martin har alltid haft ett utmärkt spelsinne där framförallt hans känsliga högerfot har svarat för flertalet framspelningar till mål. Som Ni läste ovan så var Martin ingen ovan målskytt heller och på 119 matcher har det blivit 82 mål!


Innermittfältare i (andraelvan)

Paul Björk, 17 A-matcher i Östra Torp

Mitt år med Paul: 1996


Paul Björk kom till 1996 års poplag Östra Torp precis innan sommaruppehållet. Östra Torp slutade trea och fick kvala till division 4. Tyvärr förlorades kvalet och som jag tidigare nämnt försvann 21 spelare. En av dem var tyvärr Paul. Under de 17 matcherna Paul spelade visade han upp en underbart lekfull fotboll med sulfinter, skottfinter och snurrfinter. Det var inte många som lyckades ta bollen ifrån Torps nya trollgubbe. Tyvärr blev tiden som spelare i Torp alldels för kort men han hann ändå med att göra en hel del mål. Paul var sedan Östra Torps tränare under 2007 och 2008.


Innermittfältare i (andraelvan)

Lars Hedin, 88 A-matcher i Östra Torp

Mina år med Lars: 1997-1999, 2007


Lars Hedin kom till Östra Torp från Gylle 1997 då krisen var var som värst i Torp. 21 spelare hade lämnat och vi var knappt folk på träningarna. Lars var en av dem som utmärkte sig med sitt målskytte och var ytterst delaktig till att vi klarade oss kvar i femman via kvalsegern mot Bjuv. Lars var en ytterst kompetent fotbollsspelare och hade många år av division 2 och 3 fotboll i ryggen från tiden i Höllvikens GIF. Lars var precis lika bra om du så använde honom som höger eller vänsterytter, innermittfältare eller forward. Det var alltid närmsta vägen mot mål. 2007 gjorde Lars comeback i Torptröjan med 7 matcher på hösten.


Innermittfältare i (andraelvan)

Mikael Nilsson, 269 A-matcher i Östra Torp

Mina år med Mikael: 1992-1997


Mikael var en oerhört slitstark och målfarlig innermittfältare som alltid gav 110 % för laget. Säsongen 1995 då Östra Torp vann serien i storartad stil var Mikael en av männen bakom avancemanget. Med sina 20 mål på 20 matcher som innermittfältare var han ett ständigt hot för motståndarna. De flesta av Mikaels mål tillkom på fasta situationer där Mikael allt som oftast kom högst i nickduellerna. På minuskontot för Mikael fanns tyvärr hans dåliga humör...


Vänsteryttermittfältare i (andraelvan)

Richard Boka, 55 A-matcher i Östra Torp

Mina år med Richard: 1995-1996, 2005-2007


Richard som då var 21 år kom till 1995 års seriesegrare Östra Torp från BK Ymor. Han var handplockad av Torptränaren Benny Mårtensson och efter ett halvårs inskolning så var Richard en av lagets nyckelspelare. Med sina precisa passningar och sitt stenhårda skott så gjorde Richard stor succé under sina två första år. 95 svarade Richard för 11 mål på 26 matcher medan 96 blev det 14 fullträffar på 17 matcher. Richard spelade oftast på innermittfältet men spelade ibland som forward. 1997 signade division 3 klubben GIF Nike honom där han spelade under många säsonger. 2005, 2006 och 2007 var alla säsonger då Richard försökte göra comeback i Östra Torp men knäskador satte stopp för vidare fotbollsspel.


Forward i (andraelvan)

Magnus Malmberg, 130 A-matcher i Östra Torp

Mina år med Magnus: 2002-


En skyttekung av sällan skådat slag. Magnus kom 2002 från Gislöv dit han varit utlånad från IFK Trelleborg. Magnus debutsäsong i Torp var bara början av vad som komma skulle. 35 mål på 30 matcher och äntligen hade vi hittat en säker målskytt igen. 2003 blev 30 mål på 34 matcher medans 2004 var Magnus bästa tid i Torp. Otroliga 44 mål på 30 matcher och IFK Trelleborg kallade igen. Magnus återkom halvskadad till Torp under hösten 2005 och hann bara med 2 mål på 4 matcher. Magnus kunde göra mål på precis allting. Fick han bollen vid mittlinjen kunde han trixa upp bollen till sig själv, vända sig om och dra på ett volleyskott som oftast hittade in i något av målvakternas kryss. Skador har förstört stora delar av Magnus karriär men visst finns det många som hoppas på ännu en comeback i år!!!


Forward i (andraelvan)

Benny Mårtensson, 98 A-matcher i Östra Torp

Mina år med Benny: 1994-1996, 2008


Mr Trelleborgs FF alias Benny Mårtensson måste finnas med på en sån här lista. Benny kom som spelande tränare till Östra Torp 1994 från Landskrona BoIS och trodde nog att division 6 skulle bli en dans på rosor. Så blev inte fallet. Östra Torp slutade på en blygsam 8:e plats under Bennys första säsong som tränare. Målet hittade han fortfarande allt som oftast och han högg som en kobra i motståndarnas straffområde. Det var STORT för mig som Smygepåg att få vara med i Benny Mårtenssons lagbygge. Benny hade ju alltid varit en idol för mig. 1995 års inledning av säsongen startade en då 38 årig Benny Mårtensson på topp sidan om en då 18 årig Mathias Jönsson. DET var häftigt! När sedan Kent Larsson återkom till Torp fick jag ta steget ner som högerytter. Benny kommer för alltid att ligga högt upp i mina listor över de bästa tränarna jag någonsin haft.


Andraelvan ser därmed ut såhär:

Målvakt: Anders Ohlsson

Högerback: Stefan Nilsson

Mittback: Jonas Martinsson

Vänsterback: Anders Hedin

Högeryttermittfält: Martin Rengbo

Innermittfält: Paul Björk

Innermittfält: Lars Hedin

Innermittfält: Mikael Nilsson

Vänsteryttermittfält: Richard Boka

Forward: Magnus Malmberg

Forward: Benny Mårtensson


Forza Torp

Av Mathias Jönsson - 2 mars 2009 23:02

"stämmer det att du har lagt ner bloggen?" skrev aliaset undrande den 2 mars 2009 kl 14:25.


NEJ, det stämmer inte alls!


Bloggen lever i högsta grad vidare...


Jag har bara inte varit hemma mellan den 26 februari och 1 mars därav det långa uppehållet mellan inläggen.


Visst, mitt liv har förändrats sedan födelsen av vår dotter Bella och jag prioriterar inte bloggen som nummer 1 så ibland kan det gå några dagar mellan inläggen.


Dessutom är jag ansvarig för Östra Torps A-lags hemsida http://www.laget.se/ostratorpsgif och den tycker jag är viktigast att få uppdaterad snabbast!


Men som sagt... Bloggen lever!

Presentation

Omröstning

Vem vinner division 5 Södra 2010?
 ÖT-Smygehuk FF
 Anderslövs BoIK
 Blentarps BK
 Bosniska FK Behar
 Hammenhögs IF
 IFK Simrishamn
 IFK Ystad FK
 Kiviks AIF
 Liga 06 IF
 Sjöbo IF
 Skivarps GoIF
 Sövestads IF

Fråga mig

0 besvarade frågor

Mathias Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards